ster

Alles wat u doet, moet u met liefde doen.

1 Kor. 16:14

lijn4kerstwenslijn4

kerststal1

De kerkzaal met zittende mensen kerkgebouw in amsterdam een jongen en een meisje De witte kerkzaal

lijn4

×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/stories/album/lezing
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

De soos is een kring van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad en Flevoland en bestaat uit broeders en zusters die minimaal de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt. De soosleden komen vrijwel iedere zondag na de eredienst bij elkaar in één van de benedenruimte van het kerkcentrum. In principe kan iedereen lid worden van de soos, echter vanwege de beperkte ruimte en samenstelling van de groep, kunnen er eisen worden gesteld.

Doel

Het doel van de soos is een spontane en gezellige ontmoeting en daar waar nodig, ondersteunen van het werk van de kerk

Activiteiten

  • Het beoefenen van de koorzang
  • Napraten over de eredienst als geheel en in het bijzonder de preek
  • Van gedachten wisselen over geloofsonderwerpen en maatschappelijke vraagstukken
  • Ondersteunende taken verrichten bij bijzondere activiteiten in de gemeente; bijvoorbeeld bij concerten, bazaar, oogstfeest, jubilea en andere evenementen
  • Organiseren van bezinningsweekenden.

Historie

In 2000 was er, geheel spontaan, een kleine groep zusters en broeders die na de kerkdienst op zondag langer dan gebruikelijk bij elkaar bleven in de Tuinzaal. Onder het genot van een kopje koffie bespraken zij o.a. de preek, haalden herinneringen op uit swietie Sranan en zongen liedjes. Kortom het was een reuze gezellig, waardoor ongemerkt soms uren verstreken. Later heeft deze groep zich, in overleg met dominee Rudi Polanen, verplaatst naar de SOOS. En sinds die tijd zitten zij vrijwel elke zondag beneden, in de soos.

Bethanië

De seniorenclub met de naam Bethanië, ongeveer 20 jaar geleden door Dominee Belz opgericht, is de ontmoetingsplek voor de senioren van de koningskerk. Deze club bestaat uit ongeveer 65 leden, varierend in de leeftijd van 55 tot 95 jaar. Elke woensdagmiddag tussen 13:30 en 15:30 komen de leden bij elkaar en nemen deel aan verschillende activiteiten.

Activiteiten

De activiteiten zijn heel divers en vinden onder deskundige begeleiding plaats.

  • Om de week lichaamsbeweging voor ouderen (zittend)
  • Schilderlessen, gegeven door een professionele schilder
  • Muziekmiddagen, geheel verzorgd door eigen leden
  • Gezamenlijk zingen (muziek/zanggroep)
  • Spelletjes (o.a. bingo etc.)
  • Filmmiddagen
  • Verhalen vertellen, voordragen van gedichten, odo's, fostin tories (verhalen van vroeger) of gewoon gezellige babbelmiddagen.

Bij de start en aan het eind van het clubjaar wordt er feest gevierd en ter afsluiting wordt in de vakantie een busreis georganiseerd. De verjaardagen, maar vooral de bigi jarie's (kroonjaarviering) van de leden worden uitgebreid gevierd. De christelijke feestdagen worden ook gezamenlijk gevierd. Er vinden soms ook voorlichtingsmiddagen plaats, waarbij onderwerpen behandelt worden die relevant zijn voor senioren.

Contributie

De contributie die u als lid verschuldigd bent is € 2,00 per maand.

Aanmelden

Als u behoefte hebt om met ons elke woensdagmiddag gezellig activiteiten te doen of aan een nadere toelichting, dan kunt u contact opnemen met Zr. J. Belfor (Lid oudstenraad). U kunt ook bellen naar het kerkkantoor en daar uw wens kenbaar maken.

De broedergroep AMOS heeft op 19 april j.l. in de Tuinzaal van ons kerkcentrum onder goede belangstelling, de Lezing over de geschiedenis van de EBG kort na de 2e wereldoorlog gehouden. Deze lezing werd verzorgd door Professor H. Lamur, Emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

De aanwezigen hebben kunnen genieten van de wijze waarop hij de geschiedenis van de EBG in Suriname na de 2e wereldoorlog, de revue liet passeren.

{gallery}album/lezing{/gallery}

De uitzetting van de Duitse zendelingen uit Suriname in 1947

Op 19 februari 1947, bijna twee jaar na beëindiging van de tweede wereldoorlog, verlieten de meeste Duitse zendelingen Suriname, met het schip ‘Bloemfontein’. De dramatische ervaringen van de zendelingen tijdens hun verblijf in het interneringskamp te Copieweg hadden hen sterk aangegrepen. Ze voelden zich door de Nederlandse broeders in Zeist en in Suriname in de steek gelaten en ervoeren hun gedwongen vertrek uit Suriname als zeer pijnlijk. De ontwikkelingen die tot hun gedwongen vertrek uit Suriname hebben geleid, zijn in de literatuur nauwelijks besproken, waardoor bepaalde vragen onbeantwoord zijn gebleven.

Boek

Uit de reactie van de aanwezigen bleek, dat veel hen niet bekend was. Professor Lamur heeft dit alles vastgelegd in een boek, getiteld

boek

Dit boek kost 15 Euro en kan worden besteld via Broedergroep AMOS.

AMOS

Amos was een schapenfokker uit Tekos en God riep hem om Zijn wil bekend te maken in Israël. Het feit, dat hij uit een klein stadje in het zuiden van Israèl kwam en niet officiëel was opgeleid tot profeet, bemoeilijkte zijn roeping. Maar God maakte hem duidelijk, dat Hij niet onder de indruk is van uiterlijk vroom vertoon en zonder werkelijke liefde voor Hem. Dat was het wat hij moest vertellen aan het volk Israël.

De Broedergroep

Voor de broedergroep is de belangrijkste tekst Amos 5 vers 21 - 24. Daar zegt God, dat Hij de feesten en samenkomsten van de Israëlieten niet kan luchten of zien, omdat ze zeggen te geloven, maar dat niet zichtbaar is in hun daden. God wil, dat er recht gedaan wordt; Ik haat, Ik veracht uw feesten en kan uw samenkomsten niet luchten. Maar laat het recht als water golven en gerechtigheid als een immer vloeiende beek.

De broedergroep AMOS is opgericht in november 2011 en zetelt in Amsterdam en telt momenteel 45 aangemelde broeders. Wij komen elke 3e vrijdag van de maand bijeen in het kerkcentrum voor een vergadering of een workshop, lezing ect.

Activiteiten

Voor de activiteiten van Broedergroep AMOS verwijzen wij u naar webpagina met de jaarplanning van AMOS. De activiteiten zijn bedoeld voor alle gemeenteleden, waarbij de gemeenteleden van de zuster gemeentes ook worden uitgenodigd. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u ook emailen naar

Doel

De broedergroep heeft als doel; het ontwikkelen, bevorderen en ontplooien van activiteiten voor de broeders, die gericht zijn op religieus, sociaal, cultureel, educatieve en recreatieve vorming en het verrichten van werkzaamheden in zake het dagelijkse periodieke onderhoud en beheer van het kerkcentrum, onder leiding van een door de Ouidstenraad aangewezen persoon.

Hieronder wordt verstaan;

  • Religieus: het bewust omgaan met de christelijke waarden en normen en aandacht schenken aan de Bijbelse principes.
  • Sociaal: het bevorderen van de onderlinge contacten, intern en extern.
  • Cultureel: het organiseren van culturele activiteiten, in afstemming met de Oudstenraad
  • Educatief: het organiseren van lezingen, workshops en voordrachten over diverse thema’s
  • Recreatie: het organiseren van sport ontmoetingen, uitstapjes en reizen ter bevordering van de saamhorigheid onder de broeders.

Het verrichten van dagelijkse en periodieke werkzaamheden inzake het onderhoud van het kerkcentrum onder leiding van het beheerteam, behoort ook tot één van de activiteiten, die bij beschikbaarheid van de broeders worden uitgevoerd. Het bestuur van de broedergroep Amos werd op zondag 15 januari 2012 in de Koningskerk voorgesteld aan de gemeente

Het bestuur

Het huidige bestuur van Broedergroep AMOS bestaat uit:

  • Br. Marlon Marcet (voorzitter)
  • Br. Lloyd Bouman (penningmeester)
  • Br. Ron Stewart (secretaris)
  • Br. Armand Keisrie (commissaris)
  • Br. Stanley Brijan (commissaris).

Contact

Voor meer informatie over de Broedergroep AMOS en hun activiteiten kunt u emailen naar

Overige EBG broedergroepen

De broedergroep AMOS is de jongste broedergroep der EBGN. De Broedergroep Gideon uit Utrecht, Broedergroep Nathanaël uit Rotterdam, Broedergroep The Mozes Movers uit Amsterdam Zuidoost en Broedergroep Zonen van Salomo uit Den Haag zijn reeds enkele jaren actief. Er is goed contact tussen de broedergroepen en het is de bedoeling een landelijk orgaan in het leven te roepen, om zo alle kennis en kunde te kunnen delen.

Onze bezoekersgroep bestaat uit ongeveer 7 zusters. Zij bezoeken zieken, maar ook ouderen die niet meer naar de kerk kunnen komen. Bent u zelf ziek of kent u iemand die ziek is en wilt u graag bezoek ontvangen, geef dan uw naam en telefoonnummer door via het kerkkantoor. U mag er verzekerd van zijn dat u dan bezoek zal ontvangen.

Archief Kerkbode

Herfstbode
Nr.3, sept. - nov. 2023

Herfstbode2023


Zomerbode
Nr.2, juni - augustus 2023

zomerbode2023


Kerstbode
Nr.4, dec. 2022 - mrt. 2023

kerstbode2022