Knielende lidmaten met haubeVoor het "belijdenis doen" bestaat geen speciale liturgie. De confirmanten beantwoorden vragen en doen belijdenis van hun geloof. Daarna knielen zij neer, gewoonlijk twee of drie tegelijk, ontvangen hun belijdenistekst en de Oude Testament zegen. Aansluitend zingt het koor een vers. De plechtigheid had vroeger steeds op palmzondag plaats.

Aanmelden belijdeniscatechisatie

Wil je meer weten over het christelijk geloof, de bijbel, bidden en nog veel meer thema’s die met het christendom te maken hebben, dan zijn de catechisatielessen daarvoor een goede mogelijkheid. De lessen beginnen in september en met Palmzondag doe je dan belijdenis van je geloof. Je kan je aanmelden, door het aanmeldingsformulier te downloaden en via de e-mail () of per post opsturen naar het kerkkantoor.

Geloofsbelijdenis

Je geloofsbelijdenis doen, betekent dat je voor God en de gemeente belooft Jezus Christus te willen volgen als jouw Heer, jouw Gids in je leven. Belijdenis is niet iets dat je zomaar doet, of omdat het nou eenmaal zo hoort, of omdat je peet wilt worden. Nee belijdenis doe je omdat jezelf voor het geloof in God en Jezus Christus wil kiezen. Wil je meer informatie, bel dan tijdens de spreekuren.

LidmatenPalmzondag2014

Belijdenisgroep palmzondag 2014