Alles wat u doet, moet u met liefde doen.

1 Kor. 16:14

De Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad en Flevoland is een overwegend migranten gemeente, die midden in de Amsterdamse samenleving staat. Wij zijn een protestantse gemeente in de traditie van de Hernhutters, die van oorsprong uit Tsjechië afkomstig zijn. Kenmerkend voor de EBGA-Stad en Flevoland is dat wij een geheel eigen stijl ontwikkeld hebben ten aanzien van geestelijk leven, sociale zorg, educatie en ontspanning. Naast diepzinnige, bemoedigende kerkdiensten is er ruimte voor persoonlijke ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Wie behoefte heeft aan ontmoetingen binnen een geloofswereld van de ANITRI (Hernhutter) wordt van harte uitgenodigd om onze kerkdiensten bij te wonen. Elke zondag is er een kerkdienst die aanvangt om 10.30 uur.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Het gehele gebouw is rolstoel-toegankelijk en er is een speciaal toilet voor gehandicapten.

De kerkzaal met zittende mensen kerkgebouw in amsterdam een jongen en een meisje De witte kerkzaal

Zaaldienstmedewerkers in de koningskerkDe zaaldienst bestaat uit een aantal vrijwilligers, die voornamelijk zorgen voor een goede verloop tijdens en na kerkdiensten in de kerk. Er wordt tijdens andere activiteiten (b.v. concerten, begrafenissen) ook een beroep op deze groep gedaan. Deze groep van vrijwilligers heette vroeger collectanten, maar door de uitbreiding van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden is nu gekozen voor de naam zaaldienstmedewerkers. De zaaldienst is één team van mensen die elkaar ondersteunen en motiveren bij het uitvoeren van dit liefdevolle werk. Het eist enige opoffering van vrije tijd (en soms ook geduld) iedere week, maar de leden van de zaaldienst doen het met veel plezier en liefde en geven hierdoor ook uiting aan hun geloof. Met recht kunnen wij zeggen dat zij een waardig visitekaartje van onze Koningskerk zijn.

Interesse?

Heeft u belangstelling voor het werk als zaaldienstmedewerk(st)er en wilt u er meer over weten? Meldt u zich bij de twee predikanten of bij de heer Henri Saro. Zij zullen u graag meer informatie geven.

Dorcas

Dorcas bestaat sinds 1992 en is niet alleen bedoeld voor de oudere zusters van Amsterdam en Flevoland maar wil met nadruk en gaarne ook meer betekenen en gevoed worden door jongere participerende zusters. De vrouwenkring bestaat uit contribuerende leden en de werkgroep. De werkgroepleden zijn: zr. T. Deyl, zr. B. Williams, zr. E. Rodgers en zr. J. Jangali.

candlelight2009
De candlelight service van 2009 op eerste advent gehouden door de vrouwenkring Dorcas.

Doelstelling

Het doel is om zusters te stimuleren zich naar Bijbelse maatstaven geestelijk en sociaal maatschappelijk te verrijken en klaar te staan voor ieder medemens (naastenliefde). De vrouwenkring is niet alleen gericht op het pure woord van God maar gaat ook voor sociaal maatschappelijke ondersteuning in het dagelijkse leven van zusters. Verder is er ook oog en oor voor hedendaagse verhalen en ontmoetingen of vraagstukken.

Activiteiten

Dorcas kent vast terugkerende activiteiten binnen de geloofsgemeenschap Amsterdam en Flevoland t.w.

  • Twee maal per jaar een kerkdienst
  • In maart wordt in het kader van de internationale vrouwendag een dienst voorbereid
  • Op eerste advent wordt de Candlelight service gehouden.
  • Twee maal per jaar worden er thema avonden georganiseerd.
  • Een maal per jaar (meestal rond het begin van de zomer) wordt er een grote excursie gemaakt.
  • Er wordt jaarlijks in het najaar ook een brede culturele avond aangeboden.
  • De algemene ledenvergadering aan het begin van het jaar neemt ook een belangrijke plaats in. Door samenspraak kunnen acties en programma’s tot stand komen.
  • Eenmaal per jaar worden alle zusters gestimuleerd om deel te nemen aan de landelijke vrouwendag van de Centrale Vrouwen Raad (CVR).

Organisatie

De werkgroep van Dorcas werkt nauw samen met de Centrale Vrouwen Raad (CVR), die het overkoepelende orgaan is van alle Vrouwenkringen van de EBG-Nederland. Als leidraad wordt het Bijbelse verhaal ( Handelingen 9 : 36-42) over Dorcas gevolgd en gelden haar handelingen als voorbeeld. Onderling vormen zij een team dat elkaar geestelijk versterkt en inspireert.

Motivatie

De stimulans en actieve participatie van de leden, zusters en broeders is ook fijn om met positieve moed en grote inzet verder te gaan met het werk binnen de gemeente. De toekomstplannen zijn om via prikkelende en levendige acties meer zusters, en met name de jongeren, te werven .

Aanmelden

Wacht u a.u.b. niet op de vernieuwende folder, maar meldt u zich aan en breng nieuwe ideeën mee. Wij zien u graag als lid van Dorcas. Broeders kunnen geen lid worden , maar zijn wel van harte welkom op onze activiteiten. Alle zusters kunnen lid worden door zich aan te melden via een aanmeldingsformulier.

voorbladKerstbode2014De kerkboderedactie bestaat uit een aantal broeders en zusters die vrijwillig de kerkbode samenstellen en redigeren. Na het drukken van de kerkbode wordt door de vrijwilliger van de ledenadministratie een beroep gedaan op de gemeenteleden om te helpen met het verzenden van de kerkbode.

Als u een inhoudelijke bijdrage wilt leveren aan de kerkbode, dan kunt u deze per email opsturen naar de kerkboderedactie.

bedieningHet buffetteam, onder leiding van  mevrouw Carla Rigters, staat geheel ten dienste van gemeenteleden en externe huurders die een zaal in het kerkcentrum huren. Daarnaast ontvangt zij wekelijks, per toerbeurt diverse groepen in het kerkcentrum. Het komt regelmatig voor dat het buffetteam voor kerkkoren, verjaardagen en uitvaarten de consumpties moet verzorgen. En dat in combinatie met een glimlach en soms ook een schouder. De inspiratie om aan het buffetteam een groeiende en gepaste vorm te geven is het Christelijk EBG geloof en daarnaast de mogelijkheid om de sociale functie van onze kerk te vergroten.

De bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) is in 2009 opgezet ter bescherming van de kerkzalen en de daar op dat moment aanwezige personen. De BHV-ers geven eerste hulp (EHBO) als dat nodig mocht zijn, bestrijdt kleine branden, alarmeert en evacueert personen. Als er een calamiteit zich voordoet komen zij meteen in actie en nemen de nodige maatregelen in afwachting van professionele hulp. Een ieder is verplicht de aanwijzingen van deze personen op te volgen. De BHV-ers zijn herkenbaar aan hun groene jasje met als opschrift op de achterzijde "BHV". Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de contactpersonen in de Oudstenraad, de heer Stanley Eind en mevrouw Wilma Wielkens.

Kerstbode
Nr.4, dec. 2023 - mrt. 2024

kerstbode2023

collecte knop
kerkelijkebijdrage
giftenergierekening

Herfstbode
Nr.3, sept. - nov. 2023

Herfstbode2023

Zomerbode
Nr.2, juni - augustus 2023

zomerbode2023

bezoek ons ook op facebook

Archief Kerkbode

Kerstbode
Nr.4, dec. 2022 - mrt. 2023

kerstbode2022


Herfstbode
Nr.3, sept. - nov. 2022

herfstbode2022


Zomerbode
Nr.2, mei - september 2022

zomerbode2022