Alles wat u doet, moet u met liefde doen.

1 Kor. 16:14

De Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad en Flevoland is een overwegend migranten gemeente, die midden in de Amsterdamse samenleving staat. Wij zijn een protestantse gemeente in de traditie van de Hernhutters, die van oorsprong uit Tsjechië afkomstig zijn. Kenmerkend voor de EBGA-Stad en Flevoland is dat wij een geheel eigen stijl ontwikkeld hebben ten aanzien van geestelijk leven, sociale zorg, educatie en ontspanning. Naast diepzinnige, bemoedigende kerkdiensten is er ruimte voor persoonlijke ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Wie behoefte heeft aan ontmoetingen binnen een geloofswereld van de ANITRI (Hernhutter) wordt van harte uitgenodigd om onze kerkdiensten bij te wonen. Elke zondag is er een kerkdienst die aanvangt om 10.30 uur.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Het gehele gebouw is rolstoel-toegankelijk en er is een speciaal toilet voor gehandicapten.

De kerkzaal met zittende mensen kerkgebouw in amsterdam een jongen en een meisje De witte kerkzaal

×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/stories/jeugd/jack/talentenjacht
JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/stories/jeugd/jack/paasconcert
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

De kinderen van de zondagschool in de KoningskerkKinderen zijn ontdekkingsreizigers. Dat beseffen we ook in onze kerk. Daarom willen we hen graag helpen, om op een creatieve, interactieve en plezierige wijze te leren ontdekken wat het betekent, om een kind van God te zijn. Ieder kind tussen 4 en 12 jaar is van harte welkom op de zondagsschool. Van 0 t/m 3 jaar zitten de kinderen bij de kinderopvang crèche en wanneer ze 4 jaar zijn, stromen ze door naar de zondagsschool. Ze blijven op de zondagsschool totdat ze de basisschool verlaten en daarna kunnen ze overstappen naar de tienergroep. De nevendienst is van 10.30u tot 12.00u en is speciaal gericht op kinderen en tieners.

Inschrijven

Inschrijven op de zondagsschool kan iedere zondag na de dienst bij de zondagsschoolleiding.

Het team

We werken met een groep enthousiaste, getrainde zondagsschoolleid(st)ers, die het leuk vinden om hun bijdrage te leveren aan de geloofsontwikkeling van de kinderen. U mag als ouders ook altijd een kinderdienst op de zondagsschool bijwonen als u dat wilt.

Hoe doen we dat?

  • In groep Benjamin: (basisschool groep 1,2 en3) lezen we de prachtige verhalen uit de kinderbijbel of via de website “vertelhetmaar.nl”, met een leuke verwerking en we zingen eigentijdse en oude liedjes.
  • Bij Talitha (basisschool groep 4, 5 en 6) wordt er voor de verhalen en de uitwerking hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de website “vertelhetmaar.nl”, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van de “Kinderbijbel” op hun niveau.
  • In groep Timotheüs (groep 7 en 8) worden de kinderen voorbereid op de tienergroep.

De zondagsschooldienst sluiten we altijd af met een gebed.

Tijdens gezinsdiensten, de Jong en Ouddiensten, Moederdag en Vaderdag en de Kinderkerstviering zitten we met z’n allen in de kerk.

Overige activiteiten

  • Eén keer in het jaar is er een gezamenlijke activiteit. Soms is het een uitstapje en soms een spelletjesdag.
  • Na de zomervakantie starten we gezamenlijk, dan zitten we met de kinderen in gezinsdienst.
  • We streven ernaar om 1 x in het jaar een ouderdag te houden.

Vakanties

De vakanties zijn gelijk met de zomer- en kerstvakantie in regio Noord. Tijdens alle andere vakanties is er wel zondagsschool.

Contact

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met de contactpersoon zr. Sheila Kleberg-Liesdek, e-mailadres:

De praatjesmakers

Hier gaat het uiteindelijk om, nietwaar? Kinderen met hun verschillende karakters mag je wel zeggen… en soms…. Nee hoor, ’t zijn echt allemaal engeltjes! Geen één uitgezonderd! Spontaan vertellen ze over zichzelf en je kunt echt niet onvoorbereid komen aanwaaien. Jezus staat dichtbij hen en dat willen ze weten ook.
En zo ontroerend! "Juf hoe moet ik bidden?" en "Gaan we dit jaar weer kerst vieren? Mag ik dan Jozef zijn?" of "Is het dezelfde die Koning van Egypte werd?" Maar ook persoonlijke dingen, zoals, ik ga dit jaar niet over, juf. "Mijn tante is overleden, is ze nu bij God?" Waarom ben ik dan verdrietig? Is God echt overal, maar ik zie hem niet?

Op zulke momenten besef je dat jij een instrument van Gods Liefde bent en dan ben je alleen maar dankbaar.

We hopen uw kind regelmatig te mogen ontvangen op de zondagsschool.

De créche

crechemedewerkster kijkt lachend naar een meisje op haar schootDe kinderopvang, gedurende de eredienst op zondag, is voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. De kinderen worden in de Kastanjezaal opgevangen. Bij binnenkomst wordt de naam en leeftijd van het kind opgeschreven. Hiermee kunnen we zien hoeveel kinderen we opvangen en van welke leeftijd ze zijn. De kinderen worden tijdens de opvang gevoed, verschoond en de oudere kinderen krijgen een koekje en drinken. De kleintjes kunnen er slapen, brabbelen en soms als ze het zelf willen, huilen, waarna ze getroost en mee gespeeld wordt. De oudere kinderen kunnen er fietsen, tekenen, puzzelen en soms ook gezongen of voorgelezen uit de kinderbijbel of godsdienst georiënteerde boeken. Ouders, die hun kind niet achter willen laten, kunnen de dienst ook volgen in de Kastanjezaal.

Opvang tijdens doopdiensten

Ook de dopelingen worden tijdens de doopdienst, met ondersteuning van twee áparte´zusters, opgevangen. Bij de dopeling mag tijdens de opvang, één persoon bij blijven, tot het ophalen voor de doop. Dit hoeft niet, maar het kan. Dit om de gewenste en gepaste rust voor de eredienst voor de belanghebbenden van de dopeling. Dit wordt de ouders en peten ook verteld bij de doopinstructie.

Doorstroming naar de zondagschool

Creche medewerkster lachend met twee kinderenAls de kinderen de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt en naar school gaan, vindt er een ´overdracht ´plaats van de kinderopvang naar de zondagsschool. Dit in overleg en met medewerking van ouders en begeleiding van de zondagsschool. De kinderopvang voorziet in de behoefte, dat jonge ouders rustig de dienst kunnen volgen en niet thuis hoeven te blijven omdat ze een kleine hebben, die niet stil in de dienst kan zitten. Op feestdagen zoals Kerst, Pasen, moederdag, vaderdag enz. gedenken wij dat door een presentje te geven aan kind en ouder. Soms gaat dit in samenwerking met de zondagsschool.

De organisatie

Net als de zondagsschool wordt ook de kinderopvang aangestuurd door een contactpersoon vanuit de oudstenraad. De leiding van de kinderopvang bestaat uit moeders, oma´s en belangstellenden uit de gemeente die van kinderen houden en een binding hebben met de EBGA. Elke zondag zijn er 3 zusters ingeroosterd en een reserve zuster, die als het druk is bijspringt. Er wordt 4 keer per jaar vergadert en halfjaarlijks een rooster gemaakt.

Toekomst perspectief

  • Het streven naar een goede samenwerking en wisselwerking met de zondagschool.
  • Zorgen voor een goede ´overdracht´ van de kinderen, bij doorstroming naar de zondagschool
  • Regelmatige deelname aan de bezinningsweekend van de zondagsschool.
  • Binding met de dopelingen bevorderen, door ze een blijvende herinnering mee te geven na hun doop.

Jesus zei:
Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij mij te komen, want het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.

Matheus 19:14

De organisatiestructuur

De Zondagsschool functioneert rechtstreeks onder de Oudstenraad, die ook verantwoordelijk is voor de aanname en scholing van nieuwe zondagsschool medewerkers. Er is vanuit de oudstenraad een vertegenwoordig(st)er binnen de zondagsschool, die als contactpersoon fungeert. Zie ook de organogram die u als pdf bestand kan downloaden.

Zittende kinderen in de kerk tijdens de preekdienst

Leiding jeugdactiviteiten

Het team (Together Everyone Achieves More!) heeft als motto: elk lid heeft van de Heer specifieke talenten meegekregen die hij of zij kan gebruiken voor het kinderwerk. Gelukkig zijn die uiteenlopend, want zo vullen we elkaar prachtig aan. Telkens weer mogen we die vreugde met de kinderen delen en sinds we de bezinningsweekenden houden is er echt zuster- en broederschap binnen het team ontstaan. We delen zogezegd in elkaars leven en de betrokkenheid op de kinderen is enorm gegroeid.

Ouderdag

Ieder jaar hebben we een ouderdag met een zangdienst rond een bepaald thema. Hierin kunnen de ouders zien wat wij wekelijks doen en wordt het jaarprogramma gepresenteerd. De ouders/verzorgers reageren iedere keer weer enthousiast en ook de kinderen doen prima mee. Wij vinden het een handige manier om de ouders beter te leren kennen en dat resulteert in een lichte groei van de zondagsschool.

Jaarprogramma

Ons jaar loopt parallel aan het kerkelijk rooster. Naast de feestdagen als Oogst- en Kerstfeest, Pasen, Pinksteren, Moeder- en Vaderdag en Bazaar, vullen wij de overige zondagen in met thema’s en zangdiensten. Gedurende het jaar worden er ook andere activiteiten voor de kinderen georganiseerd. In januari 2006 bezochten wij het Bijbels museum. Daaraan voorafgaand werd er op de zondagsschool aandacht besteed, aan het thema dat in het museum behandeld werd. Aan het eind van het jaar maken wij een uitstapje.

Drie biddende kinderen

Wie is J.A.C.K.

J.A.C.K. staat voor de Jongeren Activiteiten Commissie Koningskerk. J.A.C.K. is in 2005 ontstaan en heeft als voornaamste doel het organiseren van activiteiten voor de jongeren van de Evangelische Broedergemeente (Amsterdam). Het is namelijk van belang dat ook de jongeren binnen de Koningskerk een plek hebben waar zij terecht kunnen.

JACK

Organisatie

J.A.C.K. bestaat op dit moment uit de volgende personen:

  • Voorzitter en contactpersoon: Jerrel Yzer
  • Vice voorzitter    : Orlando Lemmert
  • Public Relations : Rinaldo Isselt
  • Actieve leden : Rachida Pengel, Timothy Pawironadi, Chauntall Kleberg
  • Contactpersonen vanuit de oudstenraad: Marciano Kerk en Jacki Helstone

De leden van JACK kunt u bereiken via het emailadres:

De Activiteiten

Er zijn een aantal vaste activiteiten die door J.A.C.K. in het kerkelijk jaar worden organiseerd. Zo worden er zes maal per jaar diensten voor jong en oud (de bekende jeugddiensten) verzorgd. J.A.C.K. bepaalt de inhoud van deze diensten en is ook verantwoordelijk voor de uitvoering van deze diensten. Wij zijn bezig deze jeugddiensten een interactiever karakter te geven en jullie mogelijke ideeën zijn hierbij van harte welkom.

Talentenjacht

{gallery}jeugd/jack/talentenjacht{/gallery}

Naast de jeugddiensten is J.A.C.K. ook verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse Talentenjacht. Binnen onze gemeente zijn er heel veel jongeren (en ook volwassenen) met talenten op uiteenlopende gebieden. Tijdens de talentenjacht vinden er zang, dans en muziekoptredens (bespelen van instrumenten) plaats. De talentenjacht wordt enorm gewaardeerd door jong en oud.

Paasconcert

{gallery}jeugd/jack/paasconcert{/gallery}

Het jaarlijkse Paasconcert op tweede paasdag vormt ook één van de jaarlijkse hoogtepunten. Dit evenement wordt volledig door J.A.C.K. voorbereid. Ook in de uitvoering vervult J.A.C.K. een belangrijke rol. Er valt enorm veel onder de voorbereidingsactiviteiten. Onder andere het binnenhalen van artiesten en zanggroepen, het gereedmaken van de zalen, het verkopen van de kaarten, het ervoor zorgdragen dat er op die dag warm eten en versnaperingen verkrijgbaar zijn etc. Het is teveel om nu alle zaken betreffende het Paasconcert op te sommen, maar het moge duidelijk zijn dat wij ook hierbij hulp zeker kunnen gebruiken voor de toekomstige concerten.

Paasconcert 1 april 2024
AFGELAST!!!!

paasconcert afgelast

Kerstbode
Nr.4, dec. 2023 - mrt. 2024

kerstbode2023

collecte knop
kerkelijkebijdrage
giftenergierekening

Herfstbode
Nr.3, sept. - nov. 2023

Herfstbode2023

Zomerbode
Nr.2, juni - augustus 2023

zomerbode2023

bezoek ons ook op facebook

Archief Kerkbode

Kerstbode
Nr.4, dec. 2022 - mrt. 2023

kerstbode2022


Herfstbode
Nr.3, sept. - nov. 2022

herfstbode2022


Zomerbode
Nr.2, mei - september 2022

zomerbode2022