Op zondag 26 mei 2024 organiseerde de EBG Amsterdam-Stad en Flevoland de 29ste editie van haar jaarlijkse Bazaar met als thema: Krachten gebundeld. Dankzij God is deze bazaar goed afgelopen. Het was een fijne, inspirerende en feestelijke ontmoetingsdag voor jong en oud in de Koningskerk Amsterdam. Dank aan de OR voor de gelegenheid geboden aan het team de bazaar te organiseren. Een bazaar voor gemeenteleden, familie, vrienden buurtbewoners en sympathisanten. Het was geen makkelijke taak maar met een dankbaar hart kijken wij hierop terug.

Om 12u00 werd de bazaar geopend verklaard en we begonnen gelijk goed. Geen lange rijen en de verkoop verliep ook vlot, wat natuurlijk flink bijdroeg aan de sfeer en de verbinding met elkaar. Het was een goede opkomst, van zowel gemeenteleden van Wie Eegi Kerki, Almere en de buurtbewoners (jong en oud) waren ook goed vertegenwoordigd. Wat regendruppels mocht de pret niet drukken en was het ook weer goed toeven in de tuin en kerk-/ tuinzaal.

Een creatieve dag

De kinderen hebben genoten van de oude Surinaamse kinderliedjes in combinatie met spel en de senioren werden daar erg blij van. Verder was er voor de kinderen een speurtocht waarbij de kinderen voor antwoorden terecht konden bij de senioren. Er was ook voldoende knutselwerk en de kinderen hebben daar volop gebruik van gemaakt hun eigen gitaar te knutselen. Buurtkinderen kwamen ook even gluren in de kerk, hoe mooi is dat!

De workshop over dementie

De workshop over "dement", in de kerkzaal was in de vakkundige handen van een externe trainster. De presentatie duurde 30 minuten, aansluitend werd het spel "ik geloof in jou "gespeeld waarbij een plan werd uitgewerkt. Er was veel belangstelling voor deze workshop en de gegadigde waren onder de indruk en vonden het een informatieve workshop. Het gaf hun een bredere kijk op dit thema en bracht hen tot inzichten.

De verbinding

Intussen kon men genieten van heerlijke klanken en een diversiteit aan gerechten en dranken. Kortom het doel van deze bazaar is behaald "een krachtige verbinding" met jong en oud is gehaald, Na deze prachtige verbinding met muziek, spel en kunst kon men zich opmaken voor het laatste in ons programma "de trekking van de bazaarloterij".

Ten slotte een dankwoord aan alle bezoekers van onze bazaar.